Peste 2.300 de locuri au fost scoase la concurs de Universitatea de Petrol şi Gaze (UPG) Ploieşti pentru anul universitar 2017-2018, înscrierea candidaţilor în prima sesiune de admitere fiind programată să înceapă miercuri.

Potrivit datelor postate pe site-ul oficial al UPG Ploieşti, la cele cinci facultăţi sunt disponibile 2.242 de locuri, dintre care 900 sunt bugetate, cărora li se adaugă alte peste 60 de locuri speciale.

Cele mai multe locuri au fost scoase la concurs la Facultatea de Ştiinţe Economice (715), pe locul secund clasându-se Facultatea de Litere şi Ştiinţe (540), urmată de Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică (500), Ingineria Petrolului şi Gazelor (255) şi Facultatea de Tehnologia Petrolului şi Petrochimie (232).

Conform sursei citate, acestor locuri li se adaugă alte peste 60 de locuri speciale destinate candidaţilor de etnie romă, celor din diaspora, Republica Moldova, Albania, Macedonia şi Ucraina.

Înscrierea este programată în perioada 12-18 iulie, afişarea listei cu locurile rămase libere pentru sesiunea de toamnă urmând să se facă în 31 iulie.

Admiterea la facultăţile din cadrul UPG Ploieşti se face după media obţinută de candidaţi la examenul de Bacalaureat, media minimă de admitere fiind 5,00.

Taxa de înscriere este 100 de lei pentru fiecare specializare, iar taxa anuală de studii pentru locurile nebugetate este 3.200 de lei şi se achită în patru rate egale. AGERPRES