Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a încheiat înscrierile pentru candidaţii români la programele de studiu oferite de cele zece facultăţi, fiind înregistraţi 1.932 de candidaţi pentru licenţă şi 806 pentru masterat, a anunţat purtătorul de cuvânt al instituţiei academice, Codruţ Şerban.

El a spus că pentru românii de pretutindeni şi cetăţenii străini înscrierile continuă până pe 25 iulie, până în prezent fiind prelucrate 590 de dosare de înscriere transmise de aceştia, iar alte 595 de solicitări sunt în lucru.

În această etapă de înscrieri, programele de licenţă şi conversie profesională au cumulat un număr de 3.379 de opţiuni pentru cele 1.170 de locuri bugetate şi 1.970 de locuri cu taxă scoase la concurs.

Programele de masterat au cumulat 1.450 de opţiuni, pentru cele 595 de locuri bugetate şi 940 de locuri cu taxă scoase la concurs.

Totodată, Şerban a spus că USV speră într-o „bună dinamică a înmatriculărilor”, ce vor începe pe 23 iulie şi se vor derula până pe 26 iulie, urmând ca pe 27 iulie să fie publicate rezultatele finale.

Pentru a fi admişi, candidaţii înscrişi trebuie să se înmatriculeze, altfel vor pierde locul ocupat în urma înscrierii, iar studenţii care ocupă, în urma înmatriculării, un loc cu taxă vor putea fi mutaţi pe un loc bugetat în funcţie de rezultatele obţinute pe parcursul şcolarizării, chiar şi în timpul primului an de studii.

A doua sesiune de admitere la USV va avea loc în perioada 10 – 13 septembrie, exceptate fiind zilele de sâmbătă şi duminică. AGERPRES