navetisti.jpgConsiliile locale din oraşele Scorniceşti şi Drăgăneşti-Olt şi din 21 de comune din judeţul Olt refuză să deconteze cadrelor didactice navetiste cheltuielile de transport pentru a ajunge la şcoală, în unele cazuri existând şi hotărâri judecătăreşti pentru decontarea cheltuielilor de transport ale profesorilor pe care primăriile refuză să le execute.

În situaţia de a refuza decontarea cheltuielilor cu naveta pentru cadrele didactice se află, potrivit inspectorului şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Liviu Culcescu, primăriile Scorniceşti, Drăgăneşti-Olt, Morunglav, Cârlogani, Radomireşti, Dobrun, Osica de Jos, Valea Mare, Urzica, Vişina Veche, Gârcov, Obârşia, Sprâncenata, Vitomireşti, Topana, Perieţi, Strejeşti, Coteana, Pleşoiu şi Ipoteşti.

La Drăgăneşti-Olt nu s-a plătit naveta profesorilor deşi există şi o hotărâre judecătorească ce trebuia pusă în executare de autorităţile locale. În situaţia de a nu pune în executare hotărâri judecătoreşti referitoare la cheltuielile de transport ale cadrelor didactice se află şi administraţiile locale din comunele Stoeneşti, Redea şi Teslui.

În judeţul Olt sunt 1.983 de cadre didactice navetiste, pentru 539 dintre profesorii navetişti nefiind încă decontate costurile de transport. Sunt şi situaţii şi în care decontarea a fost parţială. Edilii motivează refuzul decontării cheltuielilor cu transportul elevilor prin lipsa fondurilor. Profesorii navetiştii au de primit în total de la primării peste 800.000 de lei. Nedecontarea navetei nu a determinat până acum lipsa profesorilor de la cursuri, conform lui Liviu Culcescu. AGERPRES