Peste 20 de universităţi din primele 100 ale lumii şi-au prezentat sâmbătă şi duminică oferta educaţională la cea de-a 21-a ediţie a RIUF – The Romanian International University Fair.

Cele peste 120 de instituţii de învăţământ superior din 11 ţări oferă un număr de 9.000 de programe de studiu de licenţă, masterat, doctorat, în domenii precum business şi management, IT, Computer Science, arte şi design, drept, management în industria hotelieră şi turism, matematică, fizică, medicină.

RIUF a ajuns în această toamnă la cea de-a 21 ediţie. De peste 12 ani se organizează în România cel mai mare târg internaţional de universităţi din Europa de Sud şi de Est. Suntem oficial cel mai mare eveniment de profil din jumătatea aceasta de Europă. La această ediţie în Bucureşti astăzi şi mâine la Sala Palatului peste 120 de expozanţi din 11 ţări precum Marea Britanie, Olanda sunt la mare căutare. Avem şi ţări care vin să cerceteze piaţa, cum ar fi Irlanda, care sunt prezente astăzi pentru prima dată la noi în ţară. (…) Sunt peste 20 de universităţi din Top 100. Cele mai importante sunt UCL, Imperial College London care sunt în Top 10 mondial„, a declarat PR managerul RIUF, Ruxandra Zaharia.

Adina Cristescu de la Grupul Educativa a spus că taxele de studiu depind de ţara în care tânărul vrea să studieze.  „De exemplu, pleacă de la 0 euro pe an în ţările nordice – Danemarca, Finlanda, Norvegia, aici este gratuit acoperit de guvern. Coborând spre Olanda, taxele ajung la 2.000 de euro pe an, însă există un împrumut guvernamental oferit de statul olandez care acoperă aceste taxe. În Marea Britanie, unde foarte mulţi tineri să duc – taxele sunt în jur de 9.000 de lire pe an. La fel există un împrumut guvernamental pe care majoritatea studenţilor europeni îl accesează pentru a-şi acoperi taxele. În Franţa, Germania sunt aproape gratuite taxele de şcolarizare. (…) Din România pleacă undeva la 5.000-6.000 de studenţi anual în străinătate”, a declarat Adina Cristescu.

În cadrul târgului a fost organizat şi „RIUF You Forum”, care a inclus sesiuni de discuţii şi ateliere practice cu oamenii din spatele celor mai apreciate branduri din România şi din străinătate. Prin intermediul conferinţei „RIUF You Forum” tinerii pot afla ce carieră sau program de studiu li se potriveşte, inspirându-se de la invitaţi din domeniul IT, business, marketing şi publicitate, managament sau televiziune. În plus, participanţii pot interacţiona direct cu reprezentanţii celor mai căutate universităţi din România şi din străinătate şi pot participa la peste 20 de prezentări ale programelor de studiu şi instituţiilor educaţionale prezente la RIUF.

Cei interesaţi de studiul în România sau în străinătate se pot înregistra online la RIUF-The Romanian International University Fair pe www.riuf.ro. Ediţia de toamnă RIUF are loc şi la Timişoara, pe 10 octombrie, la Centrul Regional de Afaceri -CRAFT, precum şi la Iaşi, pe 12 octombrie, la Palas Congress Hall. AGERPRES