univ lucian blaga.jpgPeste 200 de elevi din Topliţa, Luduş, Târgu Mureş şi Întorsura Buzăului au vizitat, sâmbătă şi duminică, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), în cadrul unui proiect cu finanţare europeană de consiliere şi orientare profesională, „Construieşte-ţi cariera, pas cu pas! Consiliere şi orientare profesională pentru elevii din regiunile Centru şi Sud-Est”.

„Unul dintre obiectivele strategice cuprinse în Strategia ULBS 2020 îl reprezintă dezvoltarea unui parteneriat strategic cu mediul preuniversitar, având drept scop principal implicarea ULBS în orientarea şi consilierea elevilor în alegerea carierei potrivite. În acest context, participarea universităţii noastre în acest proiect generos ‘Construieşte-ţi cariera, pas cu pas!” vine să răspundă acestui deziderat. Avem şansa să participăm cu experţii ULBS la orientarea în carieră a 20.000 de elevi din regiunile Centru şi Sud-Est”, a precizat prorectorul Livia Ilie, coordonatorul proiectului din partea ULBS.

Timp de două zile, elevi din toate clasele de liceu au avut posibilitatea de a interacţiona cu studenţi şi profesori ai ULBS, au primit informaţii despre ofertele facultăţilor din cadrul ULB Sibiu, dar şi despre condiţiile din căminele Universităţii şi, nu în ultimul rând, despre oportunităţile pe care le oferă Sibiul. „Când alegi o universitate, alegi un centru universitar, un oraş, nu doar o facultate. Să urmezi cursurile unei facultăţi nu înseamnă doar să participi la cursuri şi să dai examene. Trebuie să alegi o universitate care să îţi ofere oportunităţi de a te dezvolta profesional şi personal: stagii de practică, internship-uri, activităţi de voluntariat, activităţi culturale. Iar Sibiul şi Universitatea Lucian Blaga din Sibiu vă oferă toate aceste oportunităţi”, le-a spus elevilor prof. Univ. Dr. Livia Ilie.

Un aspect important, împărtăşit de studenţii voluntari care au discutat cu elevii, îl constituie experienţa ERASMUS. ULBS este printre universităţile din România care derulează programele ERASMUS şi ERASMUS+. Aceste programe permit unui student să aibă o experienţă internaţională studiind, un semestru sau un an, pe fiecare ciclu de studii – licenţă, masterat, doctorat – la una dintre universităţile partenere din Europa.

Proiectul „Construieşte-ţi cariera, pas cu pas!”, este implementat de Asociaţia DONIT din Braşov, în care Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este parteneră alături de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, Universitatea „Ovidius” din Constanţa şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. AGERPRES