infomatrix.jpgPeste 200 elevi din 70 de licee din România concurează joi şi vineri în cadrul a cinci categorii ale celei de-a X-a ediţii a concursului INFOMATRIX (etapa naţională), organizat de „Lumina Instituţii de Învăţământ”, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului din România şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Cele cinci categorii ale concursului la care s-au înscris elevii sunt Programming, Computer Art, Hardware Control, Digital Content şi Robotics. Echipele de elevi au înscris în concurs softuri, imagini 3D, animaţii, spoturi publicitare şi chiar roboţi cu control automat.

Evenimentul se adresează nu doar concurenţilor, ci şi celor care doresc să viziteze expoziţia din timpul competiţiei, unde fiecare echipă îşi prezintă proiectul şi aplicabilitatea lui. Pentru cei pasionaţi de roboţi, anul acesta există o categorie dedicată, „Robotics”, care va fi organizată sub forma unei competiţii de mini-sumo între roboţii creaţi de 12 echipe de elevi.


Scopul INFOMATRIX, după cum susţin organizatorii, este să încurajeze tinerii să îşi folosească pasiunile şi creativitatea pentru a realiza inovaţii tehnologice, care ar putea aduce o schimbare pozitivă în societate. Concursul promovează performanţa în educaţie, dar şi cooperarea sau dialogul intercultural, prin participarea elevilor şi a profesorilor din diferite ţări. Un juriu specializat va desemna primele trei echipe câştigătoare la fiecare categorie, iar premiile vor fi acordate în cadrul unei festivităţi organizate vineri, la Palatul Regal din Bucureşti

Grupul de instituţii de învăţământ particular reunite sub denumirea „Lumina Instituţii de Învăţământ” asigură instruirea copiilor pentru orice grupă de vârstă de la 3 la 18 ani. În cadrul acestor instituţii se organizează cursuri de zi, cuprinzând toate ciclurile de învăţământ preuniversitar. Educarea copiilor se realizează după curriculum-ul românesc sau după curriculum-ul britanic, unde predarea este integral în limba engleză, cu profesori vorbitori nativi. Grupul este prezent în şase oraşe din România: Constanţa, Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara şi Ploieşti.AGERPRES