Peste 200 de elevi din judeţul Bistriţa-Năsăud vor fi premiaţi de Consiliul Judeţean, la final de an, pentru rezultatele obţinute la olimpiadele şcolare şi la examenele de Bacalaureat şi Evaluare naţională, valoarea premiilor fiind între 500 şi 2.500 de lei, potrivit documentelor făcute publice de administraţia judeţeană.

Cele mai mari premii vor ajunge la cei cinci elevi care au obţinut media 10 la Bacalaureat şi Evaluarea naţională, respectiv câte 2.500 de lei, ei fiind urmaţi de alţi şapte care au avut medii între 9,87 şi 9,93 şi care vor fi răsplătiţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 1.500 de lei.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud mai acordă 197 de premii, în valoare de 500 de lei fiecare, elevilor care au fost premiaţi la faza judeţeană a olimpiadelor şcolare şi au ajuns la fazele naţionale.

Nu au fost uitaţi nici profesorii olimpicilor, astfel că vor fi acordate 147 de premii pentru cadrele didactice care i-au pregătit pe aceşti elevi, tot în valoare de 500 de lei fiecare.

În total, de la bugetul judeţean se vor plăti peste 290.000 de lei pentru elevii olimpici şi absolvenţii de top ai ciclurilor gimnazial şi liceal, precum şi pentru cadrele didactice care i-au îndrumat. AGERPRES