profesori2.jpgPeste de 200 de norme didactice vor fi restrânse în judeţul Vâlcea, a declarat prof. Ion Gherghinaru, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean.

„O problemă a învăţământului local este legată de reducerea normelor. La nivelul judeţului nostru vor fi reduse 206 norme. Precizez că aceste 206 norme reduse la nivelul judeţului nu înseamnă că 206 cadre didactice vor fi disponibilizate. Aceste norme sunt vacante în acest an şcolar şi deci nu vor fi afectaţi sub nicio formă titularii din învăţământul vâlcean. Conform legii însă nu am nicio obligaţie pentru suplinitori. Obligativitatea de predare la directori era de 4-6 ore pe săptămână, dar, începând cu 1 februarie, cei din unităţile care nu se încadrează în alocaţiile bugetare privind cheltuielile de personal au ca normă 14 ore pe săptămână. Majoritatea acestora erau plătiţi cu ora, şi acum sunt constrânşi să-şi completeze cu ore de la cadrele didactice care funcţionează pe catedra rezervată directorului”, a spus Ion Gherghinaru.

Referitor la mărirea normelor pentru directori, Ion Gherghinaru a afirmat că a înregistrat deja o demisie a directoarei unei şcoli din Ioneşti. Potrivit datelor IŞJ Vâlcea, în acest an 159 de dascăli se vor pensiona, iar o parte dintre aceste posturi se vor desfiinţa. AGERPRES