Peste 200 de posturi de cadre didactice sunt încă nerepartizate în Sălaj, după ce doar circa 60 de candidaţi au obţinut, la şedinţele de repartizare de la sfârşitul săptămânii trecute, posturi de suplinire vacante în şcolile din judeţ pentru anul şcolar 2012-2013.

„Doar aproximativ 60 de posturi au fost repartizate în şedinţele publice organizate la finele lunii august, 218 posturi rămânând, astfel, neocupate. Din cauza faptului că am avut puţini candidaţi, dar şi pentru că repartizarea s-a făcut electronic, fiind selectate doar cadrele care au studii corespunzătoare şi care întrunesc condiţiile postului, am rămas cu foarte multe locuri neocupate în şcoli”, a declarat luni pentru AGERPRES Viorel Lungu, inspectorul de resurse umane din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj.

Potrivit acestuia, cele mai multe posturi rămase vacante sunt pentru învăţători, respectiv 36 de posturi. De asemenea, au rămas neocupate 15 posturi de educatoare, 12 posturi pentru disciplina matematică, 11 posturi de limba engleză şi 10 de limba franceză. O situaţie mai aparte se regăseşte la Liceul de Artă „Ioan Sima” din Zalău, unde au rămas neocupate 14 posturi pentru muzică instrumentală, arte plastice etc. Au mai rămas foarte multe locuri libere la palatele şi cluburile copiilor.

Viorel Lungu a adăugat că este necesară organizarea, în această săptămână, a unei noi şedinţe de repartizare a posturilor rămase vacante pentru anul şcolar. Posturile rămase libere vor putea fi ocupate şi pe parcursul anului şcolar, prin organizarea de concursuri la nivelul unităţilor de învăţământ. AGERPRES