medalii.jpgMunicipalitatea gălăţeană a premiat 115 elevi care au obţinut medalii la olimpiadele naţionale şi internaţionale şi 89 de profesori îndrumători, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu. Potrivit acesteia, medaliaţii cu aur la olimpiadele internaţionale au primit câte 6.000 lei, iar cei medaliaţi cu argint, câte 1.300 lei. Cu aceleaşi sume au fost premiaţi şi profesorii îndrumători. În cazul olimpicilor naţionali, medaliaţii cu aur au primit câte 2.000 lei, iar medaliaţii cu argint, câte 700 lei, la fel şi dascălii care i-au îndrumat spre performanţă. Valoarea totală a premiilor s-a ridicat la 121.000 lei.

Printre cei premiaţi s-a aflat Robert Cristian Râclea, de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri, clasa a XI-a, care a reuşit să obţină medalia de aur la Olimpiada Pluridisciplinară ‘Tuymaada’ – Yakuţia, unde s-a clasat pe primul loc la chimie, dar şi o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe desfăşurată în India. Întrebat despre reţeta succesului, Robert a spus că la baza oricărei performanţe se află pasiunea. „Alături de pasiune, trebuie să depui o muncă susţinută şi de durată pentru a ajunge acolo unde ţi-ai propus”, a completat Robert Cristian Râclea.

Andra Cosmina Albulescu, absolventă în acest an a Colegiului Costache Negri, a reuşit în 2013 şi în 2014 să obţină medaliile de aur la olimpiadele internaţionale de geografie, desfăşurate în Japonia şi Polonia. „În viitor m-ar interesa atât o carieră didactică, fie în învăţământul preuniversitar sau universitar, cât şi o carieră în cercetare”, a declarat Andra Cosmina Albulescu. AGERPRES