Peste 2.000 de exmatriculări la Universitatea Oradea

Rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, a declarat miercuri că 2.125 de studenţi care nu au îndeplinit condiţiile de promovare au fost exmatriculaţi, după verificarea evidenţelor efectuată la început de an universitar.


Neacumularea de credite a avut drept cauze absenţele de la ore, nepromovarea examenelor sau neplata taxei de şcolarizare.

‘Asta este o dovadă că ne preocupă să avem studenţi, dar nu orice fel de studenţi. Nu tolerăm sau menţinem studenţi doar ca să ne plătească nişte taxe, mai trebuie îndeplinite şi condiţiile pentru a rămâne studenţi’, a precizat, în conferinţă de presă, rectorul Antal. Majoritatea exmatriculărilor au fost făcute la facultăţi foarte căutate ale Universităţii, precum Facultatea de Medicină şi Farmacie (FMF), Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultatea de Istorie-Geografie şi Relaţii Internaţionale.


Potrivit rectorului, numărul mai mare de exmatriculări înregistrate la FMF, 703, se explică şi prin demersurile actualei conduceri a facultăţii de a face ‘curăţenie’ în actele de studii. “S-au găsit studenţi care nu mai sunt studenţi poate de 10 ani, dar nimeni nu le-a făcut exmatricularea”, a spus rectorul. Cornel Antal a susţinut că exmatriculările sunt procese normale, anul trecut numărul acestora fiind de 2.150. Numărul total de studenţi ai Universităţii Oradea se situează în jurul a 24.000. Un student care a întrerupt studiile poate fi reînmatriculat fără admitere în anul de studii respectiv timp de cinci ani. Însă după această perioadă de întrerupere, trebuie să dea din nou concurs de admitere. AGERPRES