profesori_greva.jpgPeste 2.000 de sindicalişti aparţinând celor patru federaţii sindicale din învăţământ vor protesta joi, 25 martie, în capitală, a declarat preşedintele executiv al Federaţiei „Spiru Haret”, Marius Nistor.

Potrivit acestuia, protestul va începe în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului, la ora 11,00 şi va dura o oră.

Sindicaliştii vor face apoi un marş de protest pe Calea Victoriei, iar începând cu ora 13,00 vor protesta în faţa Ministerului Educaţiei. În paralel, a afirmat Nistor, va avea loc şi o acţiune de pichetare în faţa Ministerului Muncii. Tot joi, în unităţile şcolare din ţară va avea loc dezbaterea proiectului de lege al educaţiei naţionale şi nu se vor desfăşura activităţi didactice de predare, după cum au anunţat săptămâna trecută sindicaliştii.


Pe 22 aprilie sindicaliştii din învăţământ au anunţat că vor face un protest cu încetarea activităţilor didactice, iar dacă revendicările lor nu vor fi luate în considerare şi nu se vor găsi soluţii pertinente, în prima decadă a lunii iunie ar putea declanşa greva generală. Din data de 22 martie profesorii au decis să nu mai treacă în catalog notele şi calificativele. AGERPRES