După finalizarea primei sesiuni de admitere iulie 2019, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău s-au înscris 2041 de candidaţi români şi români de pretutindeni pe 1036 de locuri bugetate (studii universitare de licenţă şi master).

Conducerea Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău le mulţumeşte tuturor colegilor şi studenţilor care s-au implicat în promovarea ofertei educaţionale şi reprezentanţilor din mass-media care au prezentat posibilităţile reale de formare oferite de universitate viitorilor studenţi.

Universitatea va face demersuri la Ministerul Educației Naționale pentru suplimentarea de locuri bugetate, care urmează a fi puse la dispoziția candidaților în a doua sesiune de admitere. După finalizarea confirmărilor, Universitatea va face publice locurile disponibile pentru cea de-a doua sesiune de admitere septembrie 2019. Oferta educaţională a Universităţii include 36 de programe de studii universitare de licenţă, 27 de master şi 2 de doctorat, toate programele de studii  fiind acreditate de către ARACIS.

Perioadele de înscriere pentru licenţă la a doua sesiune de admitere sunt: Facultatea de Inginerie 2-20 septembrie; Facultatea de Litere 2-19 septembrie; 2-18 septembrie (PIPP); Facultatea de Ştiinţe 2-12 septembrie, Facultatea de Ştiinţe Economice 4-25 septembrie; Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii 2-13 septembrie.

Pentru master admiterea din toamnă va avea loc după cum urmează: Facultatea de Inginerie 3-20 septembrie; Facultatea de Litere 2-18 septembrie; Facultatea de Ştiinţe 2-11 septembrie, Facultatea de Ştiinţe Economice 4-24 septembrie; Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii 2-13 septembrie.

Admiterea la studiile universitare de doctorat se organizează doar în luna septembrie, cu înscrierea în perioada 2-05 septembrie 2019.

Informaţii complete privind admiterea pot fi obţinute accesând www.admitere.ub.ro, www.arp.ub.ro şi www.facebook.com/UniversitateaVasileAlecsandriDinBacau sau la secretariatele facultăţilor.