bacalaureat3.jpgPeste 200.000 de candidaţi sunt aşteptaţi să susţină, miercuri, în toată ţara, proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, potrivit unui centralizator al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.


Conform datelor MECTS, cei mai mulţi candidaţi vor susţine proba obligatorie a profilului la Matematică.

„În Bucureşti, sunt aşteptaţi la proba de miercuri peste 21.000 de candidaţi. Dintre aceştia, cei mai mulţi – peste 16.500 – vor susţine proba la Matematică, iar aproximativ 4.900 la Istorie”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu. Potrivit metodologiei în vigoare, candidaţilor li se interzice să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări – manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., – care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice mijloc electronic de stocare a informaţiei, de calcul sau de comunicare.


Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sală duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de evaluare, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu. Elevii care nu s-au prezentat la probele orale pot participa la probele scrise, însă nu pot promova examenul de Bacalaureat. Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2010 a început pe 15 februarie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (proba A). În intervalul 19 – 29 aprilie a avut loc evaluarea competenţelor digitale – proba D, iar între 31 mai – 4 iunie evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă – proba C. Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat, în data de 2 iulie va fi susţinută proba la alegere a profilului şi specializării (proba E), scris. Rezultatele vor fi afişate în 4 iulie şi tot în aceeaşi zi se vor putea depune contestaţiile care vor fi rezolvate în zilele de 6 – 7 iulie. AGERPRES