„Peste 22.000 de absolvenţi de liceu şi facultate şi-au depus online dosarele de admitere la programele de licenţă şi master oferite, pentru anul universitar 2020 – 2021, de Universitatea „Babeş- Bolyai” din Cluj-Napoca. Deşi mai sunt câteva zile de înscrieri la o parte dintre facultăţile UBB, numărul candidaţilor îl depăşeşte deja pe cel înregistrat la finalul perioadei de admitere din luna iulie a anului trecut”, informează vineri instituţia de învăţământ superior. Cea mai căutată facultate este cea de Psihologie.

„La nivelul studiilor de licenţă, cei mai mulţi candidaţi au optat pentru Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, unde au fost depuse peste 3.200 de dosare, în timp ce aproape 2.900 de candidaţi s-au îndreptat către specializările oferite de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, iar alţi aproape 2.500 de absolvenţi de liceu au ales Facultatea de Matematică şi Informatică. Topul celor mai căutate facultăţi ale UBB este completat de Facultatea de Drept cu 1.725 de candidaţi pentru studiile de licenţă, Facultatea de Litere, unde au fost depuse 1.629 de dosare, respectiv Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, unde au fost înregistrate peste 1.300 de dosare ale candidaţilor la programele de licenţă”, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, la programele de master, cele mai căutate specializări sunt cele ale Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde au fost depuse peste 1.200 de dosare, cele ale Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, unde au fost depuse 964 de dosare, precum şim cele existente la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, unde au fost încărcate în platforma de admitere 551 de dosare de înscriere.

„UBB oferă, pentru anul universitar 2020 – 2021, un număr de 4.875 de locuri bugetate destinate absolvenţilor de liceu, peste 10.000 de locuri în regim cu taxă şi 2.550 de locuri pentru învăţământ la distanţă şi învăţământ cu frecvenţă redusă pentru studii universitare de nivel licenţă. La nivel master, UBB scoate la concurs, pentru anul universitar 2020 – 2021, un număr de 3.500 de locuri la buget şi 6.158 de locuri la taxă în cadrul celor 228 de programe de master (învăţământ cu frecvenţă sau frecvenţă redusă)”, se mai arată în comunicat. AGERPRES