Biblioteca Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) organizează cea de-a cincea ediţie a Salonului Internaţional de Carte „Alma Mater Librorum”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava şi Consiliul Local Suceava, manifestarea înscriindu-se în programul evenimentelor speciale care marchează Centenarul Marii Uniri, a anunţat purtătorul de cuvânt al USV, Codruţ Şerban.

Manifestarea culturală va găzdui peste 25 de edituri şi case editoriale de prestigiu din România, Republica Moldova şi Ucraina care vor participa cu standuri de carte, lansări şi prezentări de carte, întâlniri cu autori, dialoguri cu studenţii şi profesorii suceveni.

Programul Salonului Internaţional de Carte „Alma Mater Librorum” include lansări de carte în prezenţa prof. univ. dr. Andrei Marga şi a jurnalistului Stelian Tănase, organizarea standului Cărţile Voroneţului, un concert extraordinar de pian şi violoncel, precum şi spectacolul de teatru ”Trei surori”, de Anton Pavlovici Cehov, la Teatrul Municipal „Matei Vişniec”, partener în organizarea Salonului Internaţional de Carte de la USV.

Întâlnirile cu cititorii propuse de către scriitorul – jurnalist Stelian Tănase, ”100 de ani de la Marea Unire”, şi de prof. univ. dr. Andrei Marga, ”Reafirmarea identităţilor în Europa”, vor avea loc pe 3 mai, la USV, la ora 12,00, respectiv 15,30. AGERPRES