ase-bucuresti.jpgPeste 250 de studenţi au participat la programul „PREUS – Fii la înălţime”, destinat studenţilor Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, informează un comunicat al organizatorilor remis miercuri AGERPRES.

Proiectul a fost derulat în perioada mai 2014 – octombrie 2015, obiectivul general fiind facilitarea tranziţiei de la şcoală la viaţă activă pentru 275 de studenţi, prin furnizarea unui pachet integrat de orientare şi consiliere profesională, cu stagii de practică la potenţiali angajatori de top în domeniul resurselor umane.

Datorită impactului său în activitatea studenţilor de la ASE, „PREUS – Fii la înălţime’ a fost nominalizat la Romanian Outsourcing Awards, obţinând locul al doilea la categoria Best Academic Program of the Year.

335 de studenţi au participat la cele 16 workshop-uri tematice gratuite organizate în cadrul proiectului, beneficiind de experienţă de business şi sfaturile practice ale 24 de oameni de afaceri, specialişti în resurse umane sau marketing din companii de top din ţară, potrivit sursei citate.
Workshop-urile au avut teme variate, concentrându-se pe detaliile practice: „Cariera ta de succes”, „e-HR”, „Art of Personal Branding”, „Investiţiile în educaţie. Cât de mult mai contează diplomele?”, „Performance Management”, „Engagement-ul, o provocare continuă pentru HR”, „Brand-ul de angajator”, „Bun simţ organizaţional”, „Dialogul deschis – Case Study Caroli Foods Group”.

„Dacă rolul HR-ului într-o organizaţie este acela de a atrage talentele, de a stimula performanţa, de a schimba mentalitatea oamenilor, de a înţelege business-ul, viziunea şi misiunea echipei, rolul proiectului PREUS este acela de a-i ajuta pe studenţi să traducă şi să adapteze teoriile la viaţa reală din organizaţie. Rezultatele au fost mult peste aşteptările noastre, iar PREUS poate fi considerat un model de bune practici în tranziţia de la şcoală la viaţa activă, în special pentru studenţii care vor o carieră în managementul resurselor umane”, a declarat conf. univ. dr. Cristian Marinaş, coordonatorul programului, citat în comunicat.

Concluziile proiectului vor fi făcute publice la conferinţa de finalizare „Practică în domeniul resurselor umane pentru studenţi – PREUS”, care va avea loc, joi, în Aula Magna a ASE Bucureşti. AGERPRES