usamv_5.jpg„Porţi deschise permanent”, concept implementat de către Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, s-a dovedit a fi din ce în ce mai util elevilor care sunt interesaţi să îşi continue studiile învăţând despre tainele agronomiei, zootehniei sau medicinii veterinare.

Potrivit reprezentanţilor USAMV, pe parcursul a cinci zile, în cadrul programului „Şcoala Altfel”, peste 2.500 de elevi din toate judeţele Moldovei au vizitat facultăţile, Aula Magna, biblioteca, laboratoarele 3D, Ferma „V. Adamachi”, biobaza, baza sportivă şi cantina USAMV Iaşi.

În turul Universităţii, atât elevii cât şi profesorii s-au arătat a fi încântaţi de dotarea laboratoarelor, de Aula Magna „Haralamb Vasiliu”, de bibliotecă – una dintre cele mai moderne din spaţiul universitar ieşean. „În topul aprecierilor s-a aflat Centrul de Vizualizare Avansată, unde tinerii au avut posibilitatea să vadă cum se poate studia cu ajutorul tehnicilor inovative din domeniul IT, cum ar fi şi tehnologia 3D. Elevii şi-au manifestat interesul pentru consultaţiile demonstrative din clinicile de medicină veterinară, dar şi pentru laboratoarele performante de cercetare şi utilajele agricole, alături de care s-au fotografiat. Nu mai puţin importantă pentru elevi a fost şi baza sportivă a cărei dotare i-a impresionat”, a declarat Vasile Vântu, rectorul USAMV Iaşi. AGERPRES