Dupa cea de-a doua etapa a repartizarii computerizate a elevilor in licee si scoli de arte si meserii de stat, care s-a incheiat vineri, au ramas libere la nivel national 1.634 locuri la liceu si 28.448 de locuri la scolile de arte si meserii.
In aceasta etapa au fost repartizati 2.611 de elevi, reprezentand un procent de 99, 28% din totalul celor 2.630 de candidati inscrisi, a anuntat, vineri, Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, printr-un comunicat de presa.

176 dintre ei au fost repartizati la licee, iar 2.435 in scolile de arte si meserii. Un numar de 19 candidati (0,72%) nu au fost repartizati deoarece nu si-au exprimat suficiente optiuni. 2.281 de candidati (87,36%) au fost admisi la prima optiune exprimata.

In intervalul 1-10 septembrie va avea loc o ultima repartizare – in sedinte publice – a absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat, nu au fost repartizati in etapele precedente, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare.

Inscrierea in licee sau in scoli de arte si meserii de stat se face fara examen, pe baza mediei de admitere, compusa din media generala obtinuta la tezele cu subiect unic (respectiv la examenul de capacitate, pentru absolventii de pana in anul 2003 inclusiv, ori la testele nationale, pentru absolventii din promotiile 2004-2007) si media generala de absolvire a claselor a V-VIII. Ambele au o pondere de 50% fiecare.

Exceptie fac liceele/clasele pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele cu regim de predare bilingv pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale, pentru care se sustin si probe de verificare a cunostintelor la limba materna.

Rapoartele finale ale admiterii computerizate in invatamantul liceal si profesional de stat – etapa a II-a – au fost publicate pe site-ul http://admitere.edu.ro.