profesor.jpgInspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud este nevoit sa reduca numarul personalului din invatamant, in acest an, cu 261 de persoane, pana acum fiind identificate 160 de posturi care pot fi desfiintate.

Seful ISJ, Stela Todea, a declarat joi, in cadrul sedintei Colegiului Prefectural, ca cele 160 de posturi deja reduse provin din randul celor ocupate de suplinitori, calificati si necalificati si de personalul auxiliar.

„Nu au fost afectati titularii. Reducerea s-a facut prin comasarea unor clase, care aveau mai putini elevi decat numarul prevazut de lege”, a precizat Stela Todea. In ciuda anuntatelor reduceri de personal, sedintele de ocupare a posturilor din invatamant continua la ISJ, conform graficului stabilit anterior.

Potrivit datelor prezentate in Colegiul Prefectural, din cele 4.598 de posturi didactice, 3.204 sunt titulare, iar 1.394, netitulare. In ceea ce priveste posturile titularizabile, din cele 775 cate sunt in total, doar 255 au fost ocupate in prima etapa de concurs, acestora adaugandu-li-se alte 43 de posturi netitularizabile pentru care s-au gasit ocupanti. In 28 august, ISJ va organiza si concursul pentru suplinitori, in speranta ca anul scolar 2009-2010 va incepe cu toate catedrele ocupate.