Un numar de 2.668 de elevi din Salaj, dintre care 2.622 din promotia curenta si 46 din cea anterioara, s-au inscris pentru a sustine examenul de bacalaureat in acest an, in cele 22 de licee din judet, conform datelor prezentate presei marti de Mirel Matyas, inspector scolar general adjunct in Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj.

„Sunt cateva noutati in ceea ce priveste desfasurarea examenului de bacalaureat. Cred ca principala noutate este ca s-a trecut de la evaluarea bazata pe acumularea de cunostinte la cea bazata pe evaluarea de competente. De asemenea, s-a micsorat substantial numarul de discipline pentru probele scrise” – a mentionat Matyas.

Alte noutati importante sunt legate de cele doua probe de evaluare a competentelor digitale (19 – 29 aprilie) si evaluare a competentelor competentelor lingvistice intr-o limba moderna (31 mai – 4 iunie). Cei care vor promova probele vor primi certificate de competenta, indiferent de promovarea sau nu a examenului de bacalaureat. Prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an va incepe practic in 15 februarie, cu examenul de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si se va finaliza in 8 iulie, cu afisarea rezultatelor. O a doua sesiune va avea loc in perioada august-septembrie a acestui an. AGERPRES