univ-valahia.jpgUniversitatea Valahia Targoviste a scos la concurs peste 2.800 de locuri pentru admiterea in anul universitar 2009-2010, termenul limita de inscriere fiind 30 iulie. La cele opt facultati ale universitatii targovistene aproape 1060 de locuri de admitere sunt finantate de stat, iar 610 sunt pentru invatamantul la distanta.

Potrivit secretarului comisiei de admitere, Suzana Arsene, sunt 35 de locuri si pentru tinerii din Republica Moldova, alte tari invecinate sau diaspora. Admiterea se face fara examen, fiind concurs de dosare. Exceptie fac domeniile Educatie Fizica si Sport, Teologie, Muzica si Arte Plastice, pentru care candidatii vor sustine si probe eliminatorii.

La admitere se ia in calcul in proportie de 30% media obtinuta la bacalaureat, 30% media obtinuta in cei patru ani de liceu si 40% media multianuala obtinuta in liceu la specializarea de baza a facultatii alese. Spre exemplu, la Facultatea de Stiinte Economice se va lua in calcul, in proportie de 40%, media obtinuta in liceu la economie, matematica sau economie politica. Studentii care vor ocupa locuri cu taxa vor plati, pe an, 1.800 de lei. Pentru cei care urmeaza masteratul, taxa este de 900 de lei pe semestru iar pentru doctorat se vor plati 3.500 de lei pe an. Cele mai multe locuri sunt la Facultatea de Stiinte Economice, 252 de locuri finantate de stat, 510 locuri cu taxa si 300 pentru invatamant la distanta. O noua sesiune de inscriere va avea loc in perioada 7-25 septembrie, in cazul in care vor mai fi locuri disponibile.