Peste 3.000 de candidaţi, cu 17% mai mult decât în 2016, s-au înscris la programele de studiu de licenţă învăţământ la zi şi la distanţă, masterat şi conversie profesională în sesiunea de admitere iulie 2017, organizate de Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV).

Potrivit Biroului de presă al USV, înscrierile pentru programele de studiu oferite de cele zece facultăţi s-au încheiat vineri, în această sesiune de admitere oferta educaţională atrăgând un total de 2.910 candidaţi, cu 418, reprezentând circa 17%, mai mult decât în sesiunea de anul trecut, când s-au înregistrat 2.492.

La programele de licenţă s-au cumulat 3.382 de opţiuni, exprimate de 1.769 de candidaţi.

Reprezentanţii USV arată că la patru dintre programele de licenţă toate locurile vor fi ocupate din această sesiune, respectiv Calculatoare (Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor), Contabilitate şi informatică de gestiune (Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică), Drept (Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative) şi Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar (Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei), astfel încât acestea nu vor mai fi incluse în sesiunea din septembrie.

La învăţământul la distanţă (ID) s-au înscris 219 candidaţi, cu 310 opţiuni, pentru cele nouă programe disponibile, iar pentru locurile alocate etniei rrome şi-au depus dosar cinci candidaţi, faţă de unul anul trecut.

Potrivit reprezentanţilor USV, s-au înregistrat cifre record de înscrieri în centrele speciale organizate în Sîngerei şi Chişinău din Republica Moldova şi Cernăuţi şi Solotvino din Ucraina.

Până sâmbătă, în centrele speciale numărul total al dosarelor depuse este de 616, dintre care 565 la nivel de licenţă, iar candidaţii din această categorie pot depune dosare de înscriere până pe data de 24 iulie.

La programele de masterat s-au înscris 884 candidaţi români, comparativ cu 705 în anul anterior, reprezentând cu peste 20% mai mult.

Totodată, pentru programele de conversie profesională, aflate pentru al doilea an consecutiv în oferta de admitere, au optat 38 de candidaţi.

A doua sesiune de admitere la USV va avea loc în perioada 6 – 14 septembrie, fără sâmbătă şi duminică. AGERPRES