Peste 300 de posturi reduse in invatamantul galatean

Cateva sute de posturi din unitatile de invatamant din judetul Galati vor fi reduse incepand cu anul scolar viitor, a anuntat, joi, seful Inspectoratului Scolar Judetean Galati, Dorulet Resmerita.

Potrivit inspectorului scolar general este vorba despre 229 de posturi didactice si 100 de posturi nedidactice si auxiliare. Reducerea se va face pentru anul scolar 2010-2011.

”Pe simularile facute si apoi propunerile inaintate catre minister, si pe ultima simulare facuta de ISJ si avand in vedere anumiti factori pe care trebuie sa ii luam in calcul, si anume reducerea populatiei scolare, apare o reducere de posturi didactice si nedidactice. Reducerea este de 229 de posturi didactice si de 100 de posturi nedidactice si auxiliare. Chiar si in conditiile in care nu ar fi aparut hotararea de Guvern 114, acest numar de posturi didactice s-ar fi redus, din cauza reducerii populatiei scolare si trebuie comasate si niste clase” – a declarat Doru Resmerita. El a precizat ca, in momentul de fata, in judetul Galati sunt 6.200 de posturi didactice, dintre care 4.000 sunt pentru titulari si aproximativ 2.000 pentru suplinitori. AGERPRES