repartizare-liceu.jpgCirca 350 de locuri au rămas neocupate în clasa a IX-a în judeţul Teleorman, după cele două repartizări computerizate privind admiterea în liceu.

Potrivit datelor centralizate la Inspectoratul Şcolar Teleorman, pentru anul 2011-2012 s-a prevăzut un număr de 4.000 de locuri în clasa a IX-a, însă ulterior numai aproximativ 3.600 de absolvenţi de gimnaziu au optat pentru continuarea studiilor în învăţământul liceal.

Cele mai multe locuri neocupate sunt la Grupul Şcolar Tehnic Alexandria, Colegiul „David Praporgescu” şi Grupul Şcolar „Sf.Haralambie” din Turnu Măgurele, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Grupul Şcolar Agricol şi Grupul Şcolar Auto din Roşiorii de Vede. Pe locurile rămase libere se va face o ultimă repartizare la începutul lunii septembrie, când sunt aşteptaţi şi elevii care nu au participat la primele etape ale admiterii deoarece au fost corigenţi sau nu au avut situaţia şcolară încheiată.

Scăderea numărului elevilor din clasa a IX-a va duce la reducerea unor posturi de cadre didactice, cei mai afectaţi urmând să fie suplinitorii. În judeţul Teleorman, din anul 1990 numărul total al elevilor a scăzut continuu, ajungând de la circa 85.000 la aproximativ 55.000 în 2011, cuprinşi în învăţământul primar, gimnazial şi liceeal. AGERPRES