Peste 4.000 de candidaţi s-au înscris la prima sesiune de admitere organizată de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) pentru cetăţenii români, pentru românii de pretutindeni şi cetăţenii străini, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei academice, Codruţ Şerban.

Candidaţii au avut ocazia să aplice pentru programele de studiu din cadrul a zece facultăţi, la licenţă – învăţământ la zi şi la distanţă, masterat şi conversie profesională. Oferta educaţională a USV pentru sesiunea din vară a atras un total de 2.524 de candidaţi cetăţeni români pentru programele de licenţă şi conversie profesională, şi 908 la masterat. Totodată, au fost prelucrate 627 de dosare de înscriere depuse de români de pretutindeni şi cetăţeni străini.

Înmatriculările se fac începând de miercuri, 24 iulie, până pe 30 iulie, fără ziua de duminică, iar pe 31 iulie se vor publica rezultatele finale. Pentru a fi admişi, candidaţii înscrişi au obligaţia să se înmatriculeze, altfel vor pierde locul ocupat în urma înscrierii. Studentul care figurează pe un loc cu taxă şi se înmatriculează are şansa obţinerii unui loc bugetat, având în vedere că unii dintre colegii lui care sunt plasaţi pe un loc superior au fost admişi şi la alte programe de studiu din USV sau la alte universităţi, fapt ce generează modificări în ierarhie.

De asemenea, studenţii care ocupă, în urma înmatriculării, un loc cu taxă, vor putea trece pe un loc fără taxă datorită rezultatelor obţinute pe parcursul şcolarizării, chiar şi în timpul primului an de studii. Lista studenţilor care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar, pe baza rezultatelor obţinute. A doua sesiune de admitere la USV va avea loc în perioada 9 – 16 septembrie (fără ziua de duminică). AGERPRES