Au început lucrările de construcţie a unui nou corp de clădire destinat Grupului şcolar industrial „Constantin Brâncoveanu” din oraşul Baia de Aramă, a declarat directorul unităţii de învăţământ, Mihaela Dunărinţiu. Potrivit sursei citate, în incinta acesteia vor fi amenajate 13 săli de clasă, laboratoare şi ateliere de mecanică şi lăcătuşerie, unde vor efectua practica toţi cei aproape 2.000 de elevi care provin din judeţele Mehedinţi şi Gorj. „De asemenea, va fi construit şi un bloc de garsoniere pentru cadrele didactice navetiste care va beneficia de toate utilităţile”, a afirmat Mihaela Dunărinţiu.

Ea a arătat că valoarea investiţiilor se ridică la peste 3,5 milioane euro, bani europeni obţinuţi prin promovarea unui proiect în cadrul Programului Operaţional Regional gestionat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională S-V Oltenia.

În context, Dunărinţiu a mai arătat că din fonduri bugetare locale s-au mai alocat respectivei unităţi şcolare de către Primăria oraşului Baia de Aramă peste 500.000 euro pentru anveloparea, modernizarea şi dotarea cu mobilier specific a clădirii existente în care se desfăşoară procesul de învăţământ. AGERPRES