olimpic_premiat.jpgPeste 40 de elevi olimpici internaţionali au fost răsplătiţi vineri, la sediul Primăriei Capitalei, cu distincţii şi o excursie la Barcelona, Spania. Elevii au primit Diplome in Honoris, cea mai înaltă distincţie a Municipalităţii pentru merite şcolare. Excursia la Barcelona se va desfăşura în perioada 19-24 martie, fiind finanţată de Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret.

Dintre cei 43 de olimpici, 28 sunt medaliaţi cu aur – şapte la olimpiada internaţională de matematică, cinci la cea de informatică, doi la olimpiada internaţională de fizică, unul la cea de chimie, opt la olimpiadele internaţionale de limbi străine, patru la olimpiada de ştiinţe a Uniunii Europene şi unul la cea de astronomie şi astrofizică.

Zece sunt medaliaţi cu argint: cinci la olimpiada internaţională de matematică, trei la olimpiadele de limbi străine, câte unul la cea de fizică şi respectiv de chimie. Cinci elevi sunt medaliaţi cu bronz: doi la olimpiada internaţională de matematică şi câte unul la olimpiada de informatică, fizică şi limba rusă.
Edilul general Sorin Oprescu a declarat că se va încerca diversificarea modului de a acorda atenţie „oamenilor merituoşi”. „După cei 7 ani de acasă urmează cei foarte mulţi ani ce se desfăşoară în şcoală şi şcoala face şi educaţie şi în acelaşi timp îi şi stimulează, pentru că au obţinut rezultatele pe care le-au obţinut”, a spus Oprescu.

El este de părere că ţara noastră le oferă olimpicilor posibilitatea să se dezvolte. Întrebat de jurnalişti referitor la faptul că mulţi dintre ei vor să plece din România, Oprescu a declarat: „Este normal pe undeva, pentru că perioada aceasta de timp îi face şi nerăbdători şi prea puţin încrezători în promisiuni”.

La rândul său,purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, a apreciat munca imensă din spatele performanţelor olimpicilor. „Sunt rezultatul în primul rând al şcolii româneşti, al valorii profesorilor şi al preocupării unor instituţii precum Primăria Capitalei sau alte asemenea instituţii. Sunt mândria noastră”, a adăugat Banu. AGERPRES