cabinet_medical_scolar.jpgUn număr de 410 cabinete şcolare de medicină generală, aflate în subordinea Administraţiei Spitalelor din Primăria Municipiului Bucureşti, funcţionează, în prezent, la nivelul grădiniţelor, şcolilor şi liceelor bucureştene, a declarat, vineri, primarul general Sorin Oprescu.

Potrivit acestuia, în şcoli şi licee funcţionează 147 de cabinete stomatologice şi 20 de cabinete de medicină generală, în instituţiile de învăţământ superior de stat există 21 de cabinete stomatologice, în aceste structuri lucrând aproximativ 800 de medici şi asistenţi medicali. Edilul-şef a menţionat că dacă până la preluarea de către Administraţia spitalelor a serviciilor medicale din Bucureşti cele mai multe dintre aceste cabinete erau insuficient dotate, în prezent toate dispun de medicamente, materiale sanitare, instrumente stomatologice, precum şi de trusa de urgenţă indispensabilă unui cabinet şcolar.

„Vom continua programele de profilaxie şi educaţie medicală în unităţile de învăţământ”, a spus Oprescu, într-o conferinţă de presă, menţionând că activitatea asistenţei medicale şcolare este preponderent preventivă şi antiepidemică. Primarul general a admis că şi cabinetele medicale şcolare, aşa cum se întâmplă în întregul sistem sanitar, se confruntă cu lipsa de personal, în prezent, în această structură, existând un deficit de 27% din necesarul de cadre medicale.


„Deşi ideal ar fi ca în fiecare cabinet medical şcolar să existe un medic şi un asistent, în prezent avem numeroase cazuri în care acelaşi medic deserveşte, din cauza lipsei de personal, mai multe unităţi de învăţământ”, a spus Oprescu. El s-a pronunţat în favoarea unei modificări legislative prin care să fie reglementată această problemă, astfel încât actul medical din reţeaua şcolară să se poată desfăşura corespunzător. AGERPRES