Aproximativ 400 de elevi, precum şi cadre didactice, din ţară au participat, în Aula Universităţii „Transilvania” din Braşov, la deschiderea Olimpiadei Naţionale de Informatică ce se desfăşoară în perioada 20-25 aprilie.

Cei mai buni să câştige. Întotdeauna am avut aşteptări foarte mari şi întotdeauna aşteptările s-au îndeplinit. Olimpicii noştri de vârf s-au întors de la competiţiile internaţionale cu medalii echivalente cu numărul participanţilor şi, an de an, cu foarte multe medalii de aur. Succes tuturor„, le-a transmis participanţilor reprezentantul Ministerului Educaţiei, inspectorul general Nuşa Dumitriu Lupan.

„Sperăm ca totul să iasă bine, ca toate probele de concurs să se desfăşoare în condiţii foarte bune având în vedere dotarea tehnică pentru organizarea acestei olimpiade şi efortul extraordinar care s-a depus în acest sens. Să aveţi mult succes şi să câştige cei mai buni”, a punctat, la rândul ei, Mirela Blemovici, reprezentanta Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov.

Olimpiada cuprinde două probe de concurs cu câte trei probleme de programare, cu o durată de patru ore. După probele de concurs se va da proba de baraj pentru stabilirea lotului naţional care va participa la Olimpiada Internaţională.

Cei mai mulţi participanţi sunt din Capitală, 44, restul judeţelor având grupuri formate din 10, 12 sau 15 elevi. „Sunt copii care participă de ani de zile şi care obţin un punctaj maxim şi este de apreciat. Sunt copii de excepţie. Nu este numai munca de la şcoală, este o muncă individuală continuă, asiduă, şi contează foarte mult”, a declarat prof. Cristina Besnea, inspector Discipline Informatice de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov.

Braşovul a mai găzduit faza naţională a Olimpiadei de Informatică în anul 2000. AGERPRES