Peste 400 de liceeni au inscris aproape 1.200 de creatii, pana in prezent, la sectiunile poezie si fotografie – categoriile alb-negru, portret, diverse – la Festivalul LicArt, a declarat directorul Clubului „Noua ne pasa”, Radu Herjeu.

Potrivit acestuia, au fost desemnate creatiile semifinaliste ale lunii noiembrie: 21 de poezii, 19 fotografii alb-negru, 15 fotografii portret si 22 de fotografii diverse.

„Toate aceste creatii vor intra in jurizarea finala ce va stabili nominalizatii editiei 2009 a LicArt. Autorii au dreptul de a inscrie in concurs, pana la sfarsitul lunii decembrie, cate doua creatii la categoriile respective”, a explicat Herjeu.

LicArt, cel mai mare concurs national deschis liceenilor romani, a ajuns la a VIII-a editie. Incepand din luna noiembrie, orice licean se poate inscrie on-line, la adresa www.licart.ro, la sectiunile poezie si fotografie. Dupa 8 ani, Festivalul National de Arte pentru Liceeni, organizat de Clubul „Noua ne pasa”, in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, a ajuns o manifestare de amploare, la care participa mii de liceeni din toata tara. Anul acesta festivalul vine si cu cateva schimbari ale regulamentului de desfasurare.

Liceenii pot inscrie mai multe creatii decat in anii trecuti, marindu-si sansele de a se numara printre nominalizatii ce vor fi invitati vara viitoare la Bucuresti. Inscrierea a devenit mai simpla, din acest an facandu-se doar on-line. La adresa www.licart.ro se pot vedea toate creatiile intrate in concurs si care pot fi votate de catre toti participantii. Tot acolo pot fi gasite multe informatii despre editiile anterioare, castigatorii si creatiile lor.