caprita doru.jpgPeste 400 de locuri din liceele tulcene au rămas libere în urma primei etape a repartizării computerizate a absolvenţilor claselor a VIII-a din judeţ. Cele mai multe locuri, respectiv 83, se află la Grupul Şcolar din oraşul Măcin, iar cele mai puţine – 13 – sunt la liceul din comuna Topolog, conform inspectorului general Doru Căpriţă.

”La prima etapă a repartizării computerizate, s-au înscris 1.845 de elevi, în condiţiile în care la nivelul instituţiilor de învăţământ liceal din judeţ există 2.400 de locuri. De remarcat este faptul că, la fel ca în fiecare an, şi în 2011 avem 188 de elevi care vor urma cursurile unui liceu la Galaţi, Brăila sau Constanţa”, a declarat miercuri inspectorul general.

Din cele 416 locuri libere din liceele tulcene, cele mai multe – 226 – sunt în liceele din municipiul reşedinţă de judeţ. ”În etapa a doua a repartizării electronice în licee, cu siguranţă vor fi 11 elevi care au ratat prima etapă din cauză că au avut opţiuni prea puţine”, a menţionat Doru Căpriţă.

Potrivit acestuia, mediile celor 11 absolvenţi de clasa a VIII-a variază de la 4,71 la 7,47, media de admitere reprezentând media aritmetică dintre media generală la evaluarea naţională şi media generală de absolvire a claselor V-VIII. Cea de-a doua etapă a repartizării computerizate în licee va avea loc pe data de 22 iulie. AGERPRES