Compania Ford România va continua în lunile noiembrie şi decembrie programul de conducere preventivă în care a inclus peste 4.000 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a din 20 de licee din Craiova care vor participa la seminarii interactive în cadrul cărora vor fi abordate şi teme care vizează prevenirea consumului de droguri şi alcool.

Prin programul lansat de Ford în 2014 în România – Ford Driving Skills for Life – cu sprijinul instructorilor profesionişti de la Napoca Rally Academy, peste 4.500 de şoferi au fost instruiţi în cadrul unor evenimentele derulate în acest sens la Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi şi Timişoara.

„Credem că educaţia rutieră ar trebui să înceapă cât mai devreme posibil şi este esenţială fie că eşti şofer, pieton sau dacă mergi cu bicicleta. În timp ce cursurile de conducere preventivă Ford DSFL vizează în principal grupa de vârstă 18-24, programul pe care îl lansăm în liceele din Craiova este conceput pentru viitorii şoferi pe care acum îi regăsim în grupa de vârstă 16-18 ani”, afirmă Bogdan Marișca, instructorul şef al programului Ford Driving Skills for Life în România, citat în comunicat.

Potrivit instructorului Simone Tempestini, campion mondial de raliuri JWRC, la seminariile din liceele craiovene vor fi abordate şi teme privind prevenirea consumului de droguri şi de alcool. „Statisticile pe care le primim de la instituţii sunt îngrijorătoare, iar prin intermediul acestor seminarii pe care le vom organiza în licee ne propunem să tragem un semnal de alarmă în această privinţăȚ, a spus Simone Tempestini.

Ford a ales Craiova drept primul oraş în care să implementeze aceste seminarii DSFL, ca urmare a angajamentului companiei faţă de comunitatea locală în care activează şi unde deţine operaţiuni. Programul este finanţat de Ford Motor Company Fund, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dolj, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj. AGERPRES