elevi_computere.jpgPeste 40.000 de elevi şi-au echivalat până în prezent proba de competenţe digitale de la bacalaureat cu European Computer Driving Licence (ECDL). Potrivit unui comunicat de presă al ECDL transmis vineri, liceenii care au această echivalare nu mai susţin proba de evaluare a competenţelor digitale la bacalaureat.

„În intervalul 15 septembrie – 19 decembrie 2014, toţi elevii din învăţământul preuniversitar care intenţionează să îşi certifice competenţele de utilizare a computerului prin Permisul ECDL, în această perioadă, se înscriu automat în cursa pentru câştigarea unui laptop Apple Macbook Air oferit de Fundaţia ECDL România. Oferta este valabilă doar pentru elevi, în perioada respectivă”, susţine sursa citată.

Programa pentru evaluarea competenţelor digitale şi obţinerea ECDL PROFIL BAC adresat elevilor corespunde materiei pe care liceenii o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa şcolară pentru clasele a IX-a şi a X-a. Astfel, ei se pot pregăti chiar în cadrul orelor de la şcoală pentru obţinerea unei certificări cu recunoaştere internaţională. Având deja Permisul ECDL PROFIL BAC, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competenţe digitale. AGERPRES