definitivat.jpgUn număr de 569 de concurenţi din Mehedinţi s-au înscris la concursul naţional de ocupare a posturilor didactice din învăţământul preuniversitar, sesiunea 2016, în condiţiile în care în judeţ nu există niciun loc vacant pentru titulari. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, Cristinel Degeratu, a declarat că dintre aceştia, 453 au obţinut dreptul să se prezinte la susţinerea primei probe scrise.

„Din păcate, la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţ nu avem vacant nici un post titularizabil. Candidaţii s-au prezentat la examen pentru a ocupa un post titularizabil, în eventualitatea vacantării acestuia”, a explicat Degeratu.

El a precizat că există declarate, totuşi, unele catedre disponibile doar pentru un an, dar acestea sunt ocupate din anul şcolar 2015-2016 şi ocupanţilor lor li se vor prelungi contractul de muncă pe o durată determinată. „Rezultatul evaluării probelor la care participă, printre alţii, aproximativ 100 de profesori pentru învăţământul preşcolar, 70 de absolvenţi ai specializărilor de limba şi literatura română şi 60 educaţie fizică şi sport vor fi anunţate în 3 august”, a mai adăugat Degeratu. AGERPRES