Peste 5.000 de elevi învaţă programare gratuit prin programul naţional Kids in Tech

Peste 5.000 de elevi învaţă programare gratuit prin intermediul programului Kids in Tech, o platformă care îşi propune să revoluţioneze educaţia copiilor în domeniul programării şi să le contureze ABC-ul necesar în tehnologie, încă din primii ani de şcoală.

Platforma, dezvoltată de Adfaber, a apărut în contextul în care viitorul este sub semnul tehnologiei şi are scopul de a ajuta copiii să-şi descopere pasiunea pentru acest domeniu şi să-i încurajeze să urmeze o carieră, dacă îşi doresc acest lucru.

Orice copil poate să acceseze online informaţiile de pe cursuri.kidsintech.ro prin profesorul său, care trebuie să îşi înscrie elevii în programul gratuit.  “Kids in Tech este primul pas către o educaţie de precizie, către a învăţa un copil în funcţie de timpul pe care îl are, atunci când el are disponibilitatea să înveţe. Numărăm deja peste 300 de cluburi şi 5.000 de elevi care învaţă programare gratuit! Cursurile noastre sunt mult mai personale, mizăm pe o abordare în care practic predăm individual copiilor partea de programare. Avem în plan dezvoltarea multor altor cursuri şi, de asemenea, ne dublăm implicarea şi prin organizarea de workshop-uri în şcoli. Şi, dacă până acum, cursurile noastre veneau în întâmpinarea elevilor prin intermediul unui grup de Facebook, lansarea platformei este evoluţia firească spre acea educaţie de precizie, despre care spuneam că mi se pare atât de importantă”, a declarat Alin Chiriac, fondator Adfaber.

Kids in Tech este un program desfăşurat, în ultimii trei ani, de Adfaber, un ONG care îşi propune să ofere copiilor din România acces la cursuri de programare gratuite. AGERPRES