Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) va organiza, sâmbătă, simularea examenului de admitere, la care sunt aşteptaţi să participe 5.000 de liceeni şi absolvenţi de liceu.

Potrivit unui comunicat de presă al UPB, evenimentul se va derula cu prezenţă fizică şi cu respectarea tuturor condiţiilor impuse de restricţiile generate de pandemia de COVID-19, iar accesul în sălile de concurs se va face doar în urma unui triaj epidemiologic „strict”.

Pentru această probă de testare preliminară a cunoştinţelor liceenilor care şi-au propus să susţină examenul de admitere în UPB din data de 19 iulie, organizatorii vor pune la dispoziţie peste 5.000 de locuri special amenajate în amfiteatrele şi sălile de curs din Complexul „Noul Local” şi din Complexul „LEU”.

Simularea examenului de admitere se va desfăşura sub forma unui test grilă şi va avea o durată de maximum trei ore.

„Admiterea la Universitatea Politehnica din Bucureşti este una dintre cele mai exigente din ţară, iar în contextul în care, în ziua examenului, presiunea este foarte mare, o astfel de simulare vine în sprijinul elevilor pentru a se acomoda cu atmosfera şi condiţiile de concurs. Simularea examenului de admitere, pe care o oferim elevilor de liceu în fiecare an, este o oportunitate foarte bună pentru ei în a-şi evalua cunoştinţele şi nivelul la care se găsesc în cadrul unei competiţii similare celei de la admitere. Suntem bucuroşi să primim noi generaţii de studenţi, iar în acest context, profesorii universităţii noastre organizează, online, pregătire gratuită la materiile de examen pentru toţi cei care vor să îşi îmbogăţească cunoştinţele atât pentru examenul de admitere, cât şi pentru cel de bacalaureat”, a declarat rectorul UPB, Mihnea Costoiu.

Potrivit regulamentului stabilit pentru această simulare, fiecare elev va putea să-şi aleagă, în momentul înscrierii pe platforma http://admiteresim.pub.ro/, două materii din care va fi constituit, ulterior, testul grilă (Matematică, Fizică, Informatică, Economie, Chimie Organică, Chimie Anorganică şi Biologie), rezultatele fiind obţinute în aceeaşi zi.

„Simularea din acest an vine în sprijinul elevilor care doresc să se înscrie la examenul oficial de admitere din vară, 19 iulie, având în vedere că anul universitar 2021-2022 este primul an în care la Universitatea Politehnica din Bucureşti concursul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă va consta dintr-un concurs format din două probe scrise susţinute în aceeaşi zi”, se arată în comunicat.

Perioada înscrierilor pentru simularea examenului de admitere se va încheia miercuri, 2 iunie 2021.  AGERPRES