Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) va începe luni înscrierea on-line la examenul de admitere pentru studii de licenţă şi masterat, fiind scoase la concurs peste 5.700 de locuri, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

„Înscrierea se realizează on-line, pe site-ul https://admitere.ulbsibiu.ro. În cazul în care candidatul nu dispune de mijloacele tehnice necesare, se va putea înscrie tot on-line, dar de la sediul fiecărei facultăţi. Plata taxei de admitere se va realiza din contul candidatului, creat pe site-ul de admitere. (…) Admiterea va debuta luni, 6.07.2020, însă data de încheiere a înscrierilor variază în funcţie de facultate”, se arată în comunicatul ULBS.

Potrivit sursei citate, în acest an, admiterea pentru majoritatea programelor de studii de licenţă se va face în urma concursului de dosare, însă există şi unele specializări care vor avea un sistem de admitere mixt, ce va presupune şi un interviu on-line specific: Facultatea de Teologie (în 27 şi 28 iulie) şi Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, specializarea Conservare Restaurare (în 20 iulie).

Admiterea la Facultatea de Medicină se va face pe baza unui examen care va fi susţinut în incinta facultăţii (în 26 iulie), în timp ce pentru admiterea la Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte, proba de aptitudini este programată în 20 şi 21 iulie. Pentru aceste două facultăţi, examenele se vor desfăşura cu respectarea măsurilor de distanţare socială. Pentru studiile de masterat va fi programat, conform regulamentului, un interviu on-line.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va suplimenta numărul locurilor fără taxă pentru studiile universitare de licenţă, master şi doctorat. Un număr de 138 de locuri vor fi subvenţionate din surse proprii, acestea adăugându-se celor 1.744 de locuri bugetate alocate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru programele de licenţă şi 959 pentru programele de master.

În ceea ce priveşte studiile doctorale, la nivelul ULBS au fost alocate 150 de locuri, din care 48 fără taxă (aici fiind incluse şi 5 locuri destinate românilor de pretutindeni). Şi pentru acest tip de studii, ULBS subvenţionează un număr de 10 locuri.

Toate specializările Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu sunt acreditate sau autorizate să funcţioneze de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) acordând instituţiei sibiene, la ultima evaluare, cel mai înalt calificativ – Grad de Încredere Ridicat. AGERPRES