Peste 50 de elevi din sectorul 5 au primit diplome de limba spaniolă DELE de la ambasadorul Spaniei

Ambasadorul Spaniei la Bucureşti, Ramiro Fernandez Bachiller, şi edilul Sectorului 5, Daniel Florea, au înmânat, miercuri, la Institutul Cervantes din Bucureşti, diplomele oficiale de spaniolă ca limbă străină DELE unui număr de peste 50 de elevi de la licee din sector care au promovat acest examen în noiembrie 2015. Cei 55 de elevi au urmat gratuit cursuri de limba spaniolă la Institutul Cervantes din Bucureşti în cadrul proiectului “Copiii din sectorul 5 învaţă limba spaniolă”.

Directorul Institutului Cervantes, Rosa Moro, a precizat, cu prilejul evenimentului de miercuri, că diploma DELE este recunoscută la nivel internaţional şi are o valabilitate nelimitată. Potrivit acesteia, Institutele Cervantes din toată lumea organizează examenele, dar diploma este eliberată de Ministerul Educaţiei din Spania.

Ambasadorul Ramiro Fernandez Bachiller a spus că limba spaniolă, a doua cea mai vorbită în lume şi a treia cea mai folosită în reţelele de socializare, este foarte importantă pentru viitorul copiilor.
“Trebuie să schimbăm odată percepţia asupra faptului că în sectorul 5 sunt mai puţini copii care învaţă decât alţii care au preocupări aflate la marginea preocupărilor pe care trebuie să le aibă nişte copii educaţi. (…) Pentru noi este extrem de important să arătăm că avem copii dornici să înveţe la un nivel ridicat, pentru că avem foarte mulţi prieteni spanioli şi foarte mulţi părinţi sau fraţi care lucrează în Spania, pe care am dori să îi aducem acasă atunci când vom ridica condiţiile de trai şi de muncă în sectorul 5 şi eu sper să se întâmple cât mai repede”, a declarat primarul Florea.

El a menţionat că proiectul “Copiii din sectorul 5 învaţă limba spaniolă” a fost iniţiat de Primăria Sectorului 5 împreună cu Institutul Cervantes şi Ambasada Spaniei şi că, pe parcursul celor trei ani de derulare, programul s-a bucurat de participarea a 382 de elevi, exprimându-şi speranţa că în următorii trei ani cel puţin încă atâţia liceeni se vor alătura iniţiativei.
“Visez la vremea la care voi veţi folosi limba spaniolă nu numai pentru schimburi culturale, artistice sau pentru a vă educa într-o şcoala spaniolă sau de limbă spaniolă, dar visez la momentul în care vor învăţa vorbitori nativi de spaniolă, engleză, de franceză limba română pentru a veni să studieze aici. Este extrem de important să facem un prim pas în acest moment, avem foarte mulţi români care lucrează în Spania, foarte mulţi prieteni spanioli”, a adăugat edilul Florea.

Proiectul “Copiii din sectorul 5 învaţă limba spaniolă” se adresează liceenilor din segmentul de vârstă 14 – 18 ani, proveniţi din unităţile de învăţământ de stat din această zonă administrativă şi este finanţat de Primăria Sectorului 5. AGERPRES