uvvg_aug_2013_mare.jpgProf. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” a prezentat, în cadrul conferinţei de marţi, 6 august, rezultatele admiterii, după prima sesiune de înscriere la programele de studii universitare de licenţă şi masterat, dar şi modul de organizare a examenului de admitere din cadrul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară.

“Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a avut cea mai mare concurenţă, fiind patru candidaţi pe loc, iar ultima medie admisă a fost 7,81. Mă bucur că am reuşit să organizăm acest concurs în condiţii de profesionalism și calitate şi să păstrăm astfel corectitudinea desfăşurării acestor examene. Urmează ca în cel mai scurt timp să se finalizeze perioada de contestaţii şi confirmarea locurilor pentru candidaţii admişi. După acest proces, va începe a doua sesiune de înscriere a candidaţilor, sesiunea din toamnă”.

“Ne bucurăm că Facultatea de Medicină şi-a păstrat prestigiul şi sperăm ca viitorii studenţi ai Facultăţii de Medicină să fie printre primii la rezidenţiat. Şi la celelalte specializări, avem un număr de peste 50% din cifra de şcolarizare ocupată. Şi în acest an, Facultăţile de Ştiinţe Umaniste, Ştiinţe ale Educaţiei, Ştiinţe Juridice sau Ştiinţe Economice au urmat Facultatea de Medicină printre preferinţele tinerilor absolvenţi”, a declarat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad.

La liniile de şcolarizare în limba engleză şi franceză au fost ocupate toate locurile, precum şi la Facultatea de Medicină Generală şi Medicină Dentară. În total, au fost admişi un număr apreciabil de 1400 candidaţi.

Prof. univ. dr. Liana Moş, decanul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a UVVG a explicat modul de organizare şi desfăşurare a concursului de admitere: “Suntem la finele unui concurs de admitere, cu o exigenţă maximă, la care s-au prezentat studenţi din Arad, din toată ţara şi din străinătate. Examenul s-a desfăşurat la toate specializările sub formă lungă şi formă scurtă. Am avut admiterea la linia engleză şi franceză pentru cetăţenii europeni cu atestate în limba respectivă. A fost un nivel ridicat al candidaţilor care s-au prezentat şi ne bucurăm că şi acum medicina din Arad, prin specializările sale, a atras un număr mare de studenţi, iar pentru locurile neocupate, deja avem cereri de înscriere pentru sesiunea de toamnă”.

Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” continuă înscrierile pentru anul universitar 2013-2014

Cea de-a doua etapă de înscriere la Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” pentru sesiunea de toamnă, anul universitar 2013-2014, a început la data de 05 august 2013, atât pentru ciclul licenţă, cât şi pentru cel de masterat.

Continuă înscrierile pentru anul universitar 2013-2014 la toate cele 6 facultăţi: (Facultatea de Ştiinţe Juridice; Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Medicină-la specializăriile: Farmacie, Nutriţie şi Balneofiziochinetoterapie, Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport; Facultatea de Ştiinţe ale Naturii, Inginerie şi Informatică) şi filiale ale Universităţii.

“Universitatea de Vest Vasile Goldiş pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu o serie de facilităţi. Toţi cei care la bacalaureat au avut media peste 9 vor beneficia de şcolarizare gratuită. Aceste facilităţi se referă şi la olimpicii naţionali şi internaţionali şi şefilor de promoţie – şi avem astfel de candidaţi deja înscrişi – cât şi studenţilor noştri merituoşi”, a declarat conf. univ. dr. Sorin Başchir, preşedintele senatului Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad.

Oferta academică a Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” este generoasă, ea cuprinzând 39 de specializări de licenţă, 23 de programe de studii aprofundate la nivel de masterat, 6 cursuri postuniversitare de specialitate, Şcoală doctorală în domeniul medicină şi biologie. UVVG nu percepe taxă de înscriere, taxă de admitere, taxă de înmatriculare, sau taxă de reconfirmare pentru sesiunea din toamnă.

Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” are calificativul maxim pentru performanţele obţinute în asigurarea calităţii actului de educaţie “GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT”, acordat de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

Facilităţi la plata taxei de şcolarizare pentru anul universitar 2013-2014

Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” acordă, în număr nelimitat, burse studenţilor merituoşi, şcolarizare gratuită prin Bursele de Excelenţă “Vasile Goldiş”.

ADMITEREA ÎN ANUL UNIVERSITAR, SESIUNEA DE TOAMNA 2013-2014

Admiterea pentru ciclul universitar de licenţă sesiunea de toamnă se organizează pe bază de concurs de dosare şi media de la BAC, conform următorului calendar:

– 6 august – 27 septembrie – înscrierea candidaţilor;

– 28 septembrie – afişarea rezultatelor.

Sesiunea de admitere din septembrie se organizează doar la acele programe de studiu la care nu au fost ocupate locurile după sesiunea iulie 2013.

DOMENIUL SANATATE

Se va organiza a doua sesiune de admitere după următorul grafic:

– 6 august – 26 septembrie: înscrierea candidaţilor

– 27 septembrie – susţinerea testului grilă

– 30 septembrie – afişarea rezultatelor

Admiterea pentru ciclul de studii universitare de doctorat se organizează în sesiunea septembrie 2013.

Admiterea la studiile universitare de doctorat se face prin concurs în baza unui interviu.

Toate centrele beneficiază de un bogat material informativ, iar Oficiul Permanent pentru Informare şi Înscriere de la Rectorat (B-dul Revoluţiei nr.94-96), telefon 0257/280373, cel: 0733/017654, funcţionează de luni până vineri între orele 9,00-18,00; sâmbătă şi duminică între orele 9,00-13,00; email: admitere@uvvg.ro; site: www.uvvg.ro