Peste 500 de elevi de clasa a X-a şi a XI-a îşi doresc să afle cum este viaţa de student în cadrul Unviersităţii „Alexandru Ioan Cuza”. Lucian Muşat, preşedintele Ligii Studenţilor Economişti din Iaşi a declarat că peste 500 de adolescenţi au aplicat pentru cea de-a patra ediţie a Universităţii de Vară pentru Elevi. Evenimentul se va desfăşura în perioada 14-24 iulie, la şase dintre cele 15 facultăţi ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”.

Conform sursei citate, cele mai multe solicitări au fost pentru Facultatea de Informatică, unde 170 de elevi de clasele a X-a şi a XI-a au aplicat pentru 30 de locuri la Şcoala de Vară. Alte 140 de solicitări de participare au fost la Facultatea de Drept, unde au fost 40 de locuri, 110 solicitări pentru cele 40 de locuri la FEEA şi 90 de solicitări pentru 40 locuri la Psihologie.

„A fost foarte greu să facem selecţia, pentru că majoritatea sunt elevi buni, cu rezultate excepţionale. De aceea ne-am bazat pe partea motivaţională şi mai puţin pe partea academică. Prioritate au elevii care nu au mai participat la o asemenea activitate, cei din alte oraşe şi judeţe, deoarece elevii din Iaşi pot oricând să asiste la cursurile universitare”, a declarat Lucian Muşat, preşedinte LSE.

SummerIs este un eveniment organizat de Liga Studenţilor Economişti împreună cu alte şapte organizaţii studenţeşti din Iaşi, cu susţinerea Universităţii ‘Alexandru Ioan Cuza din Iaşi’. Acest proiect urmăreşte familiarizarea elevilor de clasele a X-a şi a XI-a cu învăţământul universitar. Astfel, susţin organizatorii, elevii au prilejul de a se informa cu privire la specializarea universitară pe care o vor alege după ce vor absolvi liceul.

Pe perioada celor aproape două săptămâni, elevii experimentează viaţa de student. Ei iau parte la cursuri, seminarii, participă la activităţi sociale. În acest timp, elevii vor locui, asemeni studenţilor, în căminele din campus şi vor lua masa la cantină. La finalul perioadei va fi organizată o sesiune de examene, pentru evaluarea elevilor.AGERPRES