Peste 500 de liceeni provenind din patru judeţe au fost consiliaţi, începând cu luna octombrie, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, de către profesori universitari şi angajatori sibieni, care au dorit astfel să-i ajute să îşi aleagă profesia potrivită.

Elevii provin de la licee din Făgăraş (Judeţul Braşov), Mediaş (Judeţul Sibiu), Orăştie, Crişcior (Judeţul Hunedoara), Alba Iulia şi Târnăveni (Judeţul Mureş).

„Începând cu luna octombrie, cei 500 de elevi au vizitat universitatea sibiană, unde cadre didactice, studenţi şi angajatori le-au explicat cum trebuie să îşi aleagă profesia, de ce sunt importante studiile superioare, ce le oferă universitatea şi care sunt provocările de pe piaţa forţei de muncă. Elevii au participat la un dialog deschis, au pus întrebări şi au aflat multe lucruri despre ce înseamnă să fii student. Totodată, au vizitat laboratoare, spaţii de învăţământ şi au interacţionat cu profesorii din cadrul facultăţilor pe care au dorit să le cunoască mai bine. Aceste activităţi au fost desfăşurate în cadrul proiectului ‘ULBS în dialog cu elevi, studenţi şi angajatori’, proiect care are ca obiectiv central sprijinirea elevilor în alegerea traseului educaţional şi profesional potrivite, pentru a creşte incluziunea socială a tinerilor şi a reduce riscul de abandon la nivel universitar”, se arată în comunicat.

Peste 3.000 de elevi din liceele din judeţul Sibiu au beneficiat, în ultimii trei ani, de consiliere în alegerea carierei la Universitatea „Lucian Blaga”. AGERPRES