umf iasi.jpgPeste 5.000 de studenţi la medicină generală şi medicină dentară vor beneficia de consiliere profesională prin intermediul unui proiect european derulat de Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore. T. Popa” din Iaşi.

Proiectul, al cărui manager este prof.univ.dr. Norina Forna, intitulat „Consiliere profesională pentru studenţii de medicină şi program integral de practică în domeniul medicinei generale şi dentare”, are o valoare de peste 16,3 milioane de lei. El urmează să fie derulat pe o perioadă de 20 de luni, respectiv 1 aprilie 2014 – 30 noiembrie 2015. Proiectul va fi derulat de UMF „Grigore T. Popa” din Iaşi, în parteneriat cu UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea Ovidius din Constanţa, Asociaţia pentru Responsabilitate Socială din Iaşi, Societatea Română de Ergonomie Dentară din Bucureşti, Universitatea din Szeged (Ungaria) şi SC Bsmartest Press Group SRL din Iaşi.

Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea şi furnizarea serviciilor de consiliere în carieră şi îmbunătăţirea competenţelor în domeniul medicinei pentru 5.050 de studenţi la medicină generală şi medicină dentară de la universităţile de profil din Iaşi, Cluj, Constanţa şi Szeged, în scopul creşterii şanselor de integrare pe piaţa muncii din România şi facilitării tranziţiei de la statutul de student la cel de angajat.

„Noutatea acestui proiect constă în dezvoltarea unui sistem teach-teaching care va fi implementat prin chestionare, respectiv prin sisteme interactive multimedia şi prin simulări de scenarii respectiv aplicaţii live. Această modalitate de învăţare abordată în premieră reprezintă un training activ alternativ, provocator şi antrenant, care îl va forma şi integra pe student mai rapid pe piaţa muncii”, a declarat prof.univ.dr. Norina Forna.

Un alt scop al acestui proiect este ca viitorii medici să îşi îmbunătăţească competenţele în vederea comunicării cu pacientul cu dizabilităţi prin organizarea şi desfăşurarea unor seminarii, întruniri şi dezbateri cu tematica managementului abordării pacientului cu dizabilităţi. AGERPRES