Peste 5.100 de absolvenţi de liceu din judeţul Hunedoara s-au înscris la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, dintre care mai mult de 1.000 sunt elevi care nu au reuşit să treacă acest test în cursul anilor trecuţi.

Faţă de estimările iniţiale ale Inspectoratului Şcolar Hunedoara, numărul celor care se vor prezenta la Bacalaureat este mai mic cu 1.687 de absolvenţi, între aceştia fiind incluşi şi cei 503 elevi care au fost exmatriculaţi din licee, în primul semestru al acestui an şcolar, din cauza absenţelor.

„În acest an s-au înscris la Bacalaureat 5.113 elevi, dintre care 4.069 provin din seria curentă, iar 1.044 din seriile anterioare. Diferenţa faţă de aprecierea iniţială se constituie din absolvenţi care au considerat că nu sunt suficient de bine pregătiţi şi din elevi care au fost exmatriculaţi din cauza absenţelor”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Hunedoara, prof. Livia Vlad.

Deoarece rezultatele obţinute de elevii hunedoreni la simularea examenului de bacalaureat au fost slabe, cu un procent de promovabilitate de 25,6%, profesorii diriginţi de la clasele terminale au organizat şedinţe de informare a părinţilor şi au făcut propuneri pentru aprofundarea materiei.

„Fiecare profesor care era titularul unei discipline de bacalaureat a organizat un program de aprofundare a materiei, care a fost opţional pentru elevi. În măsura în care aceştia au fost interesaţi de aceste programe, ei au putut să participe la acestea”, a explicat Livia Vlad. Bacalaureatul va fi organizat în 15 centre de examinare, iar lucrările vor fi corectate în trei centre de evaluare. Examenul de Bacalaureat va începe luni, 11 iunie, cu proba orală la limba română, urmând ca pe 2 iulie să înceapă probele scrise. Primele rezultate vor fi afişate pe 8 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 13 iulie. AGERPRES