definitivat.jpgPeste 530 de posturi din învăţământul bistriţean vor fi scoase la concurs la examenul de titularizare din acest an, dintre care numai 172 sunt pe perioadă nedeterminată, potrivit datelor afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei. Din totalul de 172 de posturi titularizabile, 93 sunt la şcoli din mediul urban, în special din municipiul Bistriţa. Faţă de anul trecut, numărul posturilor cu o valabilitate de cel puţin patru ani a crescut cu 32.

De asemenea, există 362 de posturi cu încadrare pe perioadă determinată, unele dintre acestea fiind deja rezervate. Pentru anul şcolar 2013-2014, 73 de cadre didactice vor avea parte de restrângeri de activitate soluţionate prin transfer consimţit între şcoli, în timp ce altor 863 de profesori le va fi restrânsă activitatea prin repartizare în şedinţă publică.

Examenul de titularizare este programat să aibă loc în data de 30 iulie, rezultatele urmând să fie afişate pe 5 august. Anul trecut, în judeţul Bistriţa-Năsăud s-au înscris pentru acest concurs peste 800 de candidaţi. AGERPRES