academia de politie.jpgPeste 5.700 de candidaţi vor concura, în perioada 18 iulie – 1 august, pentru ocuparea celor 754 de locuri la admiterea din acest an de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Prima etapă, etapa eliminatorie, are loc în perioada 18 – 25 iulie (contravizita medicală şi probele sportive), urmând ca lista cu candidaţii admişi pentru susţinerea probelor scrise şi repartiţia pe serii de concurs şi săli să aibă loc în ziua de 26 iulie.

Probele scrise vor fi susţinute în zilele de 27 şi 28 iulie, urmând ca în ziua de 29 iulie să se afişeze rezultatele, iar pe 30 iulie să aibă loc prezentarea candidaţilor declaraţi admişi în vederea efectuării măsurătorilor pentru uniformă. Contestaţiile pot fi depuse din 30 iulie, începând cu ora 8,00 până pe 31 iulie, ora 12,00. Rezolvarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor se va face pe 1 august. Pentru Facultăţile de Poliţie şi Arhivistică probele scrise sunt programate pentru zilele de 27 şi, respectiv, 28 iulie, în funcţie de specialitatea aleasă, iar rezultatele vor fi afişate pe 29 iulie.

La Facultatea de Pompieri, proba scrisă va avea loc în data de 22 iulie, cu afişarea rezultatelor pe 23 iulie 2010. Pentru asigurarea transparenţei desfăşurării probelor sportive, au fost luate măsuri speciale – a fost montat un dispozitiv pentru marcarea sonoră şi vizuală a epuizării baremului minim de timp pentru proba de rezistenţă (1.000 m) şi înregistrarea video a tuturor probelor. Totodată, părinţii vor avea posibilitatea să urmărească, din tribună, evoluţia candidaţilor. AGERPRES