digital tablet in hand on top angle view

Peste 6.000 de tablete şcolare achiziţionate de Ministerul Educaţiei, prin Programul „Şcoala de acasă”, au fost distribuite către mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani, pentru a fi utilizate de elevii care desfăşoară cursurile online, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Gabriel Hârtie.

Potrivit acestuia, tabletele vor ajunge la elevi din 28 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică din localităţi în care administraţiile locale nu au făcut demersuri pentru achiziţia unor astfel de dispozitive.

„Având în vedere situaţia economică a judeţului Botoşani, cred nu mai este rost de comentarii. Orice tabletă este binevenită, având în vedere situaţia în care ne desfăşurăm activitatea. Din păcate, în UAT-urile respective nu s-au făcut achiziţii şi nici nu avem semnale că ar urma se vor face achiziţii şi atunci am luat decizia să ajutăm noi aceşti copii şi să le oferim aceste dispozitive”, a afirmat Hârtie.

Tabletele sunt conectate la internet, fiecare dintre ele dispunând de un abonament de date valabil pentru 24 de luni. De asemenea, IŞJ Botoşani a achiziţionat, recent, alte 3.105 tablete, care urmează să fie livrate de firma câştigătoare a licitaţiei. În judeţul Botoşani, 15 primării au achiziţionat aproximativ 4.000 de dispozitive pentru elevii care învaţă online. AGERPRES