Peste 60 de cladiri ale institutiilor muresene de invatamant au fost retrocedate

corneliu grosu.jpgSenatorul PSD Mures, Corneliu Grosu, a anuntat ca urmeaza sa faca o declaratie politica in Parlament cu privire la situatia grava in care se afla invatamantul muresean, ca urmare a retrocedarii a 64 de cladiri de scoli si gradinite.

“Preocuparea mea de fond, este problema contextului extrem de neperformant si distructiv creat pentru invatamantul muresean de operatiunile de retrocedare a unor obiective in care astazi se desfasoara procesul de invatamant. Cum sa nu fiu preocupat de aceasta problema atata timp cat astazi avem 64 de scoli si gradinite in care invata 94.000 de elevi si copii, care au fost retrocedate sau urmeaza sa fie retrocedate. Din aceste 64 de obiective, care au fost retrocedate si care urmeaza sa fie retrocedate, doar 12 au foarte bune sanse de a fi achizitionate. Pentru restul obiectivelor este nevoie absoluta de cladiri noi”, a afirmat senatorul.

Grosu a aratat ca se gandeste ca titlul declaratiei politice sa fie “Invatamantul muresean intre retrocedare si instructia in aer liber”, deoarece asa se va intampla in comuna Batos, unde din toamna acestui an scoala si gradinita vor fi evacuate. “Primii pasi pe care i-am facut am depus la cabinetul doamnei ministru legat de scoala si gradinita de acolo, unde avem documentatia intocmita si teren si sa avem bani pentru a incepe lucrarile (…) In anexele de buget de la Ministerul Invatamantului rezulta ca exista fonduri si urmeaza sa ni le acorde”, a conchis Corneliu Grosu. In judetul Mures exista 1.024 de cladiri care adapostesc unitati scolare.