Peste 60 de companii participă la Târgul de cariere în domeniul ingineriei de la Universitatea Politehnica

Peste 60 de companii din diferite domenii, de la IT, bunuri de consum, până la energie şi aviaţie, participă la Târgul de cariere în domeniul ingineriei care are loc la Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB).
Companiile propun numeroase oportunităţi de carieră, printre care se numără internship-uri, joburi part-time sau full-time pentru poziţiile entry-level, middle-level sau specialişti, programe de burse. Printre domeniile în care sunt oferte se numără IT-ul, ingineria aerospaţială, mecanică. Se mai caută electricieni, ingineri energeticieni, automatişti, metrologi, chimişti, roboticieni, metalurgişti, etc.
“POLIJobs (…) este o întâlnire între firme şi studenţi, noi creăm prin acest eveniment cadrul în care firmele şi studenţii să se întâlnească direct şi în care firmele să-şi prezinte, pe de o parte, oferte pentru internship, training şi, pe de altă parte, chiar oportunităţi de angajare”, a declarat George Darie, prorector la UPB. El a spus că în România este “o mare penurie de ingineri în mai toate domeniile”. Potrivit acestuia, cea mai mare parte a absolvenţilor UPB sunt angajaţi în domeniul pe care l-au studiat.

“Târgul de cariere POLIJobs organizat de Universitatea Politehnica din Bucureşti demonstrează încă o dată că domeniul ingineriei este la mare căutare. Peste 60 de companii de top de pe piaţa muncii se află astăzi aici pentru a prezenta studenţilor şi absolvenţilor oportunităţile de angajare, internship-uri sau stagii de practică (…). Evenimentul este un parteneriat pe care noi îl avem cu companiile din domeniul ingineriei, pentru că ne dorim să ţinem pasul cu ceea ce piaţa forţei de muncă solicită de la absolvenţi”, a declarat Aniella Vieriu, coordonator al POLIJobs.
Ea a menţionat că POLIJobs a ajuns la cea de-a doua ediţie şi că la cea din 2018 au participat 54 de companii, anul acesta numărul acestora urcând la 66.
Organizatorii estimează că la ediţia de anul acesta vor participa aproximativ 30.000 de studenţi sau absolvenţi ai UPB, în contextual în care la ediţia din 2018 numărul participanţilor a fost de peste 23.000.
POLIJobs are loc în intervalul orar 10.00-16.00, în Holul AN din Clădirea Rectorat a Universităţii Politehnica din Bucureşti. AGERPRES