lazar_gheorghe.jpgPuţin peste o treime din unităţile de învăţământ din judeţul Suceava au autorizaţie sanitară de funcţionare, a declarat, vineri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, inspectorul general al IŞJ Suceava, Gheorghe Lazăr.

Potrivit lui Lazăr, dintre cele 794 de unităţi şcolare sucevene, doar 291 au autorizaţie sanitară de funcţionare, 78 se află în diferite stadii de evaluare pentru obţinerea avizului, iar 425 sunt neautorizate.
Inspectorul general al IŞJ Suceava a precizat că majoritatea unităţilor de învăţământ neautorizate funcţionează în mediul rural şi printre alte neconformităţi se numără şi lipsa grupurilor sanitare interioare, a apei curente, dar şi funcţionarea în clădiri cu regim de internat sau locuinţe sociale.
Totodată, Lazăr a spus că din cauza reducerii numărului de copii faţă de anul de învăţămînt anterior, în reţeaua şcolară a judeţului nu se mai regăsesc opt grădiniţe şi patru şcoli primare. Alte trei grădiniţe şi-au pierdut personalitatea juridică şi au devenit structuri pe lângă tot atâtea unităţi liceale. AGERPRES